Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міграційна політика: парламент відкоригував правила в'їзду до України і видворень з неї

14 січня 2011, 10:48
1935
2
Реклама

Парламент прийняв в цілому зміни до ряду законів, у тому числі до Закону "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства"що стосуються питань міграції на базі законопроекту № 2232.

Законом розширений перелік підстав для відмови у в'їзді до України. Зокрема іноземцям і особам без громадянства відмовлятимуть, якщо вони обгрунтовано підозрюються в тому, що є носіями інфекційних і інших (включених в спеціальний перелік Мінохоронздоров'я) хвороб; в'їжджають в Україну з метою транзиту, але не мають документів і сплачених квитків для в'їзду до країни призначення; якщо є факти невиконання ними фінансових зобов'язань перед Україною; якщо вони не мають достатнього фінансового забезпечення на період перебування в Україні і повернення в державу походження.

Згідно зі змінами особи, що не мають права в'їзду, не перетинають межу і в найкоротший строк повертаються в державу, з якої прибули. У будь-якому випадку, увесь час до повернення в державу прибуття перебувають в пункті пропуску через кордон.

Затриманим при спробі незаконного перетину кордону забороняється в'їзд до України упродовж наступних 10 років.

Розширений і круг підстав для скорочення терміну тимчасового перебування в Україні. Додатково передбачені такі підстави як: відсутність достатнього фінансового забезпечення для подальшого перебування; можливість негативного впливу перебування особи в Україні на її стосунки з іншою державою; неприбуття до місця навчання або робіт без поважних причин, якщо в'їзд до України відбувся з цією метою.

Підстави до видворення за межі України розділені на 2 категорії: підстави, при яких іноземець і особа без громадянства повинні бути видворені, і підстави, при яких вони можуть бути видворені. У діючих сьогодні нормах передбачена тільки можливість видворення.

Також ухваленим Законом встановлюється заборона на видворення (інше примусове повернення) іноземця і осіб без громадянства у разі можливих катувань або жорстокого, принижуючого їх гідність поводження з ними і покарання їх в країні, куди вони видворяються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини