Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович видав Указ про зміни законодавства на догоду зобов'язанням України перед Радою Європи

13 січня 2011, 15:14
1309
0
Реклама

Віктор Янукович дав вказівки виконувати зобов'язання України перед Радою Європи. Відповідний Указ Президента № 24/2011 "Про План заходів по виконанню обов'язків і зобов'язань України, що виникають з її членства в Раді Європи" підписаний 12 січня 2011 року.

Значну увагу Президент приділяє необхідності удосконалювати законодавство відповідно до європейських норм. Так, Глава держави зобов'язує Кабмін забезпечити прийняття Виборчого кодексувнести зміни Закон про політичні партії відносно їх фінансування і так далі

Окремо Президент вказує на необхідність внесення змін в Закон про судоустрій і статус суддів з урахуванням тих, що відповідають укладень Венеціанської комісії. Мінюст, якому доручено здійснити це, також повинен забезпечити супровід у ВР законопроекту № 0891 про судовий збірі законопроекту № 1430 про адвокатуру.

У сфері карного законодавства В. Янукович дав вказівки завершити реформування пенітенціарної системи і здійснити гуманізацію законодавства і системи виконання покарань, а також активізувати інформаційно-роз'яснювальну роботу серед правоохоронців про необхідність неухильного дотримання принципу презумпції невинності і гарантій прав підозрюваних (обвинувачених).

Згадує Президент і про необхідність прийняття Кодексу господарського судочинства (законопроект № 2777)

Уряду, серед іншого, доручено розробити і затвердити держпрограму попередження і протидії корупції на період до 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини