Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Транспортний збір скасований: які квитанції пред'являти при техогляді?

5 січня 2011, 15:10
3684
3
Реклама

У зв'язку з прийняттям Податкового кодексу втратив силу Закон України "Про податок з власників транспортних засобів і інших самохідних машин і механізмів". Прес-служба ДПС роз'яснила: тепер власники ТС при проходженні в 2011 році техогляду чи знятті з обліку зобов'язані пред'являти квитанції чи платежки про плату за 2010 рік податку по ставкахякі діяли до 1 січня 2011 року. Фізособи, звільнені минулого року від оплати такого податку, повинні пред'явити документ, що підтверджує цей факт. Інакше техогляд або зняття ТС з обліку проводитися не буде.

Згідно з пунктом 9 Перехідних положень НК, повернення сум податку, зокрема, з власників ТС, які були сплачені до 1 січня 2011 року помилково або надмірно, здійснюється в порядку, який діяв минулого року.

Оскільки для транспортних засобів передбачено проходження техогляду разів в 2 року, то в 2011 році громадяни-власники ТС зобов'язані були б надати документ про плату відповідного податку за 2010 рік, а також за 2011 рік (або ж за два роки разом). Але у зв'язку з втратою сили Законом, власник повинен тільки сплатити податок з власників ТС за 2010 рік по ставках, діючих до 1 січня 2011 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини