Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст затвердив порядок надання платних послуг органами РАГС

5 січня 2011, 09:33
1586
0
Реклама

Наказом Мінюсту від 27 грудня 2010 року № 3335/5 затверджений Порядок надання платних послуг відділами державної реєстрації актів цивільного стану.

При цьому наказ Мінюсту від 1 серпня 2003 року № 94/5яким регулювалися аналогічні питання, втратить силу після введення нового Порядку.

Слід зазначити, що 22 грудня 2010 року своїм постановою № 1168 Кабмін ствердив перелік платних послугякі можуть надаватися органами РАГС. В цілому перелік складається з 15 видів таких послуг, серед яких, зокрема:

- пошук актового запису без повідомлення заявником про рік держреєстрації акту цивільного стану;

- пошук запису в метричних книгах, складених не українською мовою до створення органів РАГС за відсутності даних про рік складання запису;

- видача запрошення з вказівкою дати держреєстрації браку;

- надання правової допомоги, що включає складання заяв, у вирішенні питань про повторну видачу свідчень і інших документів по реєстрації актів цивільного стану відділами РАГС не по місцю звернення заявника або компетентними органами іноземних держав.

Порядок надання платних послуг присвячений процедурним питанням реалізації вказаної постанови КМУ, а також об'єму послуги, розрахунку її собівартості і порядку оплати.

Зокрема сказано, що оплата платних послуг робиться безналом, а квитанція, платіжне доручення або інший документ про оплату з відміткою банку є підтвердженням твору такої оплати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини