Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З початку року діє Тимчасовий порядок привласнення кадастрових номерів земучасткам

4 січня 2011, 14:39
2313
0
Реклама

Затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2010 року № 749 Тимчасовий порядок привласнення кадастрового номера земельній ділянці діє з початку 2011 року.

Порядок містить процедуру привласнення кадастрового номера і внесення відповідних даних в державний реєстр земель.

Кадастровий номер привласнюється земельній ділянці під час його держреєстрації і зберігається за ним впродовж усього часу існування. При розділі або об'єднанні ділянок ним привласнюється новий номера старий (старі) більше не використовуються.

Структурними елементами кадастрового номера (при написанні номера відокремлюваними один від одного двокрапкою) являються: десятизначный код згідно Класифікатора об'єктів адміністративно-територіального устрою України ДК 014-96, останніми двома цифрами якого є нулі; двозначного номера кадастрової зони; тризначного номера кадастрового кварталу у межах кадастрової зони; чотиризначного номера земельної ділянки у межах кадастрового кварталу.

Визначення і привласнення кадастрового номера земучастку здійснюють територіальні органи Держкомзему. Для визначення номера розробник документації по землеустрою повинен подати заяву, а також документацію по землеустрою.

Кадастрові номери привласнюються і земельним ділянкам, переданим у власність або користування без державної реєстрації. Власник (користувач) або уповноважена ним особа для привласнення кадастрового номера у такому разі повинні подати документ, що засвідчує особу (а для уповноваженого - і що засвідчує повноваження), документ, що засвідчує право на земельну ділянку, ідентифікаційний номер (код - для юрособ)

Плата за привласнення кадастрового номера не стягується.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини