Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок ведення Поземельної книги набув чинності з початку 2011 року

4 січня 2011, 12:15
4089
0
Реклама

З 1 січня 2011 року набуло чинності постанова КМУ від 9 вересня 2009 року № 1021яким затверджені Порядок ведення Поземельної книги і Порядок ведення Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку і на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі.

Порядок ведення Поземельної книги визначає процедуру ведення документу, що являється складовою частиною державного реєстру земельзведення, що містить, про земельну ділянку, обмеження на використання земельної ділянки, про суб'єктів права на земельну ділянку і документи, що встановлюють право, а також дані про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, його цільове призначення, склад земельних угідь.

Поземельна книга заводиться на кожен земельна ділянка, існує у єдиному екземпляріє власністю держави. Її номер відповідає кадастровому номеру земельної ділянки - індивідуальному цифровому коду земельної ділянки, що не повторюється на усій території України. Кадастровий номер привласнюється при здійсненні державної реєстрації земельної ділянки і зберігається за ним впродовж усього часу існування.

Поземельна книга вважається відкритою після вказівки кадастрового номера земельної ділянки і, власне, дата її відкриття являється датою державної реєстрації земельної ділянки.

Ведеться книга в паперовому її виді територіальними органами Держкомзему, в електронному - операторами-структурными підрозділами державного підприємства "Центр державного земельного кадастру".

Відомості з Поземельної книги надаються територіальними органами Держкомзему по місцю розташування земельної ділянки. Витягання, право на яке мають власник, користувач, суб'єкти права сервітута, емфітевзису і суперфиция, їх спадкоємці, правонаступники, уповноважені ними особи і адвокати, надається за плату

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини