Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Порядок видачі банками грошей для виплати зарплати

4 січня 2011, 10:38
2809
0
Реклама

З початку 2011 року набув чинності Порядок прийняття банками до виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати, затверджений постановою Правління Пенсійного фонду України від 27 вересня 2010 роки № 21-3.

Порядок розроблений у виконання положень ст. 24 Закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" і регулює механізм прийняття банками грошових чеків, платіжних доручень і інших розрахункових документів на видачу (перерахування) засобів для виплати зарплати, на які згідно із Законом нараховується ЕСВ.

Зокрема встановлено, що банки приймають вказані платіжні документи і здійснюють видачу (перерахування) засобів виключно за умови одночасної подачі платником розрахункових документів про перерахування для сплати відповідних сум ЕСВ чи документів, що підтверджують фактичну сплату цих сум.

У разі невиконання цієї вимоги банки за рахунок власних засобів сплачують в ПФ суму, рівну несплаченому ЕСВ, і отримують право зворотної вимоги про відшкодування до платника внеску.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини