Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Маркіровку підакцизних нафтопродуктів спеціальними хімічними сполуками запропонували в парламенті

20 грудня 2010, 17:52
716
0
Реклама

Народний депутат Михайло Полянчич (НУНС) запропонував на розгляд Ради законопроект № 7484 про впорядкування звернення нафтопродуктів.

Згідно з проектом зведення про виробників і імпортерів нафтопродукції включатимуться в Єдиний державний реєстр, а підакцизні нафтопродукти, що вироблювані в Україні або ввозяться на її митну територію, підлягають обов'язковій маркіровці маркерами акцизного збору.

Останні є спеціальною хімічною сполукою унікального хімічного складу і концентрації, яка додається в нафтопродукти, повністю в них розчиняється і не виводитьсяа наявність і точна концентрація його в нафтопродукті визначається тільки за допомогою спеціальних реагентів і пристроїв, що дають можливість ідентифікувати будь-який вид нафтопродукту для контролю сплати акцизного збору.

Імпорт, експорт, транспортування, зберігання, оптова і роздрібна торгівля немаркірованими нафтопродуктами вважається незаконним зверненням підакцизних нафтопродуктів.

Немаркірованими вважаються нафтопродукти, маркіровані з відхиленнями від вимог закону, маркери, що не містять, взагалі або підробні маркери, що містять, і продукти, в яких маркери не відповідають виду і рівню концентрації.

Відповідальність для суб'єктів господарювання за немаркіровку передбачена у вигляді штрафів від 10000 до 500000 гривен.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини