Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юристам загрожує трибунал за залякування файлообменщиков

22 листопада 2010, 15:17
1024
0
Реклама

Британські юристи, що експлуатували ідею залякування файлообменщиков, з'являться перед дисциплінарним трибуналом Управління по регулюванню діяльності юристів (SRA).

Юристи компанії Davenport Lyons, діючи від імені ряду правовласників у сфері комп'ютерних ігор, за допомогою софтверної компанії визначали IP- адреси комп'ютерів, що брали участь в незаконному файлообмене, просили у провайдерів імена і адреси користувачів по цим IP, після чого погрожували тим в листах судовими процесами. Файлообменщикам пропонувалося виплатити правовласникам відступні у розмірі близько 500 фунтів стерлінгів, а також власні витрати юридичної фірми. Потім справи були передані в компанію ACS : Law, яка вже взялася за цей шантаж з куди великим розмахом.

У SRA вважають, що юристам було відомо про те, що наявність одного лише IP- адреси не може вважатися достатнім з точки зору закону, для того, щоб точно визначити порушника. Відповідно, значна кількість листів з погрозами потрапляла не за адресою, що наносило ущерб репутації правовласниківвід імені яких вони діяли. По-друге, SRA вважає, що юристи розглядали свою діяльність в якості схеми для витягання прибутку.

Остаточну ухвалу повинен буде винести майбутній трибунал. У правах трибуналу, окрім іншого, - позбавлення юридичної практики.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини