Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін створить державну перестраховочную компанію

12 жовтня 2010, 13:17
685
0
Реклама

Уряд має намір створити перестраховочную компанію із статутним капіталом в 1 млрд. гривен вже до кінця поточного року.

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Госфинуслуг до кінця року створити державну перестраховочную компанію із статутним капіталом в 1 млрд.грн., заявив глава відомства Василь Волга. "Ініціатором створення такої компанії є уряд, хто буде засновником - ще не визначено, але компанія на 100 % буде державною. Аналіз 2009 року показав, що прибуток страхових компаній складає 3 %, а перестраховочных - 40 %. Безглузде та держава, у якої немає свого перестрахувальника"- сказав В. Волга. За його словами, для створення компанії бюджетні кошти не знадобляться: "Капіталу для цього досить у держбанків".

За даними Госфинуслуг, в I півріччі валові страхові премії склали 9,64 млрд.грн. (+1,3 %), з них перестраховано 4,55 млрд.грн. (+21,1 %) : резидентам - 4,05 млрд.грн. (+26,5 %), нерезидентам - 499 млн.грн. (- 9,9 %). Виплати склали 234 млн.грн.

Експерти вважають, що компанія може узяти на себе ризик в розмірі 10 % від суми статутного капіталустрахових і технічних резервів. Тому значний капітал дозволить їй брати на себе великі риски.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини