Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав нову редакцію Закону про реєстр виборців

5 жовтня 2010, 15:20
970
0
Реклама

Президент підписав нову редакцію Закону "Про Державний реєстр виборців" (проект цієї редакції розроблявся Кабміном).

Законом передбачена можливість тимчасового зміни (на період проведення виборів або референдуму) місця голосування виборця без зміни при цьому виборчої адреси. За загальним правилом місце голосування визначається виборчою адресою.

Зміна місця голосування проводитиметься по мотивованому зверненню виборця, поданому в орган ведення реєстру не менше чим за 5 днів до дня виборів (референдуму).

Документом уточнюється виборча адреса для деяких категорій виборців. Так, для осіб, що не мають зареєстрованого місця проживання, така адреса визначатиметься за узгодженням із спеціалізованою установою, що веде облік бездомних громадян; для військовослужбовців термінової служби - це адреса дислокації військової частини (формування); для тих, що відбувають покарання - адресу установи виконання покарань; для тих, що перебувають за кордоном - поштова адреса в країні перебування.

При виявленні кратного включення запису про одного виборця зайва інформація видалятиметься з реєстру за рішенням розпорядника реєстру (Центрвиборчкому).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини