Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомзем визначився з процедурою перевірки ліцензійних умов землевпоряджувальних і землеоценочных робіт

27 вересня 2010, 13:14
925
0
Реклама

Державний комітет України із земельних ресурсів наказом від 2 липня 2010 року № 511 ствердив Порядок контролю за дотриманням ліцензійних умов суб'єктами господарювання при проведенні робіт по землеустрою, землеоценочных робіт.

Контроль здійснюється методом планових і позапланових перевірок тільки Держкомземом як органом ліцензування. Для проведення будь-якої перевірки видається наказ, на його основі видаються посвідчення, що реєструються в спеціальному журналі їх обліку.

Планові перевірки проводяться не частіше за 1 раз в 5 років. Плани проведення перевірок розміщуються щорічно на офіційному сайті Держкомзему в мережі Інтернет. За 10 днів до їх проведення суб'єкт господарювання повідомляється про них у письмовій формі. При неотриманні повідомлення перевіряючих можна на підприємство не допускати.

Термін тривалості планової перевірки не більше 15 днівдля суб'єктів малого підприємництва - не більше 5.

У підставах для позапланових перевірок Порядок посилає до Законів "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" і "Про основні начала державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності". Їх терміни не можуть перевищувати 10 робочих днів, а для суб'єктів малого підприємництва - 2 дні. Продовження терміну не допускається.

Комісія з перевірки має право доступу на територію ліцензіата; у усі приміщення, пов'язані з господарською діяльністю; до документації, необхідної для перевірки. Вона може отримувати копії документів і отримувати письмові пояснення на питання, що виникають під час перевірки.

Ліцензіат має право знайомитися з основою перевірки і бути присутнім при її проведенніне допускати перевіряючих до проведення перевірки, якщо вона проводиться з порушенням періодичності, передбаченої Порядком, а також, якщо перевіряючі не пред'явили необхідних для проведення перевірки документів.

За результатами перевірки складається акт. У разі виявлення порушень окрім акту надається ще і розпорядження про їх усунення в певний термін. Порушення можуть також привести до рішення про анулювання ліцензії. Рішення про анулювання набуває чинності через 30 днів з моменту його винесення. У цей термін воно може бути оскаржене в Експертно-апеляційну раду при Держкомпідприємництва. Також, у будь-якому випадку, у ліцензіата є право на його оскарження в суді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини