Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Молдова відмінила екологічний збір для українських автоперевізників

10 вересня 2010, 17:30
888
0
Реклама

Україна і Молдова погоджували низку проблемних запитань, що стосуються взаємодії двох країн у сфері автоперевезень.

Так, екологічний збір з іноземних автоперевізників на території Республіки Молдова скасований. Як повідомили в прес-службі Минтранссвязи, про це заявив міністр транспорту і дорожньої інфраструктури Молдови Анатолій Шалару. За його словами, були внесені відповідні зміни до законів Республіки Молдова, які зараз чекають прийняття парламентом.

Друге проблемне питання, яке було вирішене під час зустрічі, стосується гармонізації розміру максимально допустимого навантаження на вісь вантажівокщо рухаються по території Молдови і України. Молдова погодилася збільшити цей розмір (8 тонн) до рівня українського - 11 тонн.

Також в ході зустрічі представники транспортних відомств обговорили проблему українських перевізників з митницею Придністров'я. Учасники переговорів з боку Молдови проінформували, що зареєстровані в молдавському парламенті законопроекти, очікуючих прийняття, виключають необхідність реєстрації в Молдові вантажу, який рухається з України в Придністров'ї.

Крім того, за підсумками зустрічі представників міністерств двох країн прийнято рішення про надання Молдові додатково 2 тисяч українських дозволів "Евро-2" з оплатою дорожніх зборів. Також Україна надала Молдові дозвіл на беспаритетное обслуговування молдавськими перевізниками двох регулярних автобусних маршрутів Дубоссары-Одеса і Кишинів-Котовськ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини