Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набувають чинності змінені правила сертифікації готелів

27 серпня 2010, 16:30
1622
0
Реклама

27 серпня набуває чинності наказ Держспоживстандарту про твердження в новій редакції Правила обов'язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживанню).

Нові правила, зокрема, спростили поняття об'єктів обов'язковій сертифікації: ними є послуги з розміщенняякі надаються суб'єктами туристичної діяльності в колективних і індивідуальних засобах розміщення. Об'єктами оцінки відповідності вимогам певної категорії являються готелі і інші об'єктипризначені для надання послуг з розміщення.

Також змінена Схема обов'язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживанню) (додаток 1 до Правил): оцінка відповідності готелю або аналогічного їй засобу розміщення вимогам до певної категорії і технічний огляд замінені на підтвердження стабільності надання послуг.

Сертифікація якості послуг, що надаються, передбачає перевірку наступних показників: технічна оснащеність номерів, оснащеність номерів меблями і інвентарем, інвентар і предмети санітарно-гігієнічного оснащення санвузла; покриття підлоги, зовнішній вигляд і оформлення стін, фіранки (щільні і прозорі), меблі, технічне устаткування, посуд, інвентар, постільна білизна.

Представникам готельного бізнесу слід звернути увагу на те, що 11 серпня набув чинності Закон Українизгідно з яким з 1 січня 2011 року вводиться звільнення строком на 10 років від оподаткування на прибуток підприємств, що надають готельні послуги категорій 3, 4, 5 зірокякщо такі готелі були реконструйовані або знову побудовані, або в них був проведений капремонт або реставраційні роботи, і будуть введені в експлуатацію до 1 вересня 2012 року (до Євро-2012).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини