Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про судоустрій: порядок і терміни подачі апеляції в адміністративному процесі

20 серпня 2010, 17:25
5099
0
Реклама

Законом "Про судоустрій і статус суддів" у КАС внесені зміни відносно порядку і термінів подачі апеляції по админделам.

Скасовано положення про необхідність подачі заяви про апеляційне оскарження. Віднині відразу подається апеляційна скарга у десятиденний термін з дня ухвалення рішення, або отримання його копії в повному об'ємі (не з дня складання повного рішення, як було раніше). Порядок її подачі не змінився.

Такий же термін оскарження постанови, прийнятої у письмовому виробництві- 10 днів з дня отримання копії постанови (до речі, п'ятиденний термін для оскарження визначення починає течія теж з моменту отримання копії, якщо справа розглядалася в письмовому виробництві).

Відносно термінів подачі апеляційної скарги з'явилася і нова норма:

"Якщо суб' єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених ч. 4 ст. 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то десятиденний рядків на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного рядок з моменту отримання суб' єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду".

Аналогічно обчислюється і п'ятиденний термін для оскарження визначення судна суб'єктом владних повноважень, повідомленим про можливість отримати копію визначення в суді.

У іншому терміни оскарження визначень не змінилися.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини