Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про судоустрій: скорочене виробництво в адміністративному процесі

20 серпня 2010, 16:36
1466
0
Реклама

Законом "Про судоустрій і статус суддів" у КАС внесена нова ст. 183-2що стосується скороченого виробництва по админделам.

По суті, скорочене виробництво є одноосібне, без виклику сторін, розгляд спора судом і ухвалення рішення. Якщо ж суд приходить до висновку, що без виклику осіб вирішити справу неможливо, він розглядає суперечку за загальними правилами.

В порядку скороченого виробництва можуть бути розглянуті тільки нижеперечисленные справипричому тільки у разі, якщо вимоги не торкаються прав, свобод і інтересів третіх осіб :

- про зобов'язання суб'єкта владних повноважень зробити певні дії з розгляду заяви, у тому числі інформаційного запиту;

- про оскарження фізособами дій або бездіяльності по нарахуванню пенсій, соцвыплат і тому подібного;

- про припинення юрособ і фізосіб-підприємців по зверненню суб'єкта владних повноважень;

- про стягнення грошових сум, яке засноване на рішенні суб'єкта владних повноважень, відносно якого закінчився термін оскарження (1 місяць);

Терміни розгляду таких справ диференційовані залежно від визнання відповідачем позову, а також, залежно від місця розгляду справи.

Рішення висилається сторонам поштою не пізніше наступного дня після його прийняття. Воно може бути оскаржене в апеляційному порядку як сторонами, так і іншими особами, у разі, якщо суд вирішив питання про їх права, свободи, інтереси або обов'язки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини