Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про судоустрій: позовна заява в адміністративному судочинстві

18 серпня 2010, 15:31
1766
1
Реклама

Законом "Про судоустрій і статус суддів" внесені зміни в КАС відносно порядку подачі позовної заяви і вимог до нього в адміністративному судочинстві.

Законодавці виключили з Кодексу норму про те, що суб'єкт владних повноважень може подати админиск тільки у випадках, визначених законом.

Згідно зі змінами звернення в адмінсуд повинне здійснюватися у формі письмової позовної заявияке також може бути подане на спеціальному бланку. Раніше спеціальні бланки позовних заяв не передбачалися Кодексом.

Уточнено, що зміст позовної заяви повинен відповідати вимогам ст. 105 КАС і містити виклад обставинякими позивач обгрунтовує свої вимоги, а у разі подачі позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог відносно кожного відповідача.

Розширено і формулювання відносно надання позовної заяви і додатків до нього у разі, коли позов подається суб'єктом владних повноважень. Такий суб'єкт тепер не надає суду увесь пакет необхідних документів у кількості відповідачів і третіх осіб, а повинен відіслати їх самостійно і пред'явити суду (прикласти до позовної заяви) лише доказ цього.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини