Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон, що дозволяє інспекції держтехнагляду у сфері АПК викликати громадян для усних і письмових пояснень

12 серпня 2010, 11:55
2920
2
Реклама

Президент України Віктор Янукович підписав прийнятий парламентом 1 липня 2010 року Закон № 2402 - VІ, що вносить зміни в Закон "Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України".

Документом розширюються повноваження інспекції державного технічного нагляду, реєструючої сільгосптехніку і наглядаючої за її технічним станом і застосуванням. Їм же уточнюється круг технічних засобів, що відносяться до машин, для агропромислового комплексу.

Компетенція інспекції держтехнагляду поповнена контролем за акредитованими суб'єктами господарювання, що проводять перевірку технічного стану і ідентифікацію машин, а також контролем за матеріальною і методичною базою учбових закладів, що готують трактористів-машиністів, і видачею ліцензій цим закладам.

Крім того, за інспекцією закріплений цілий перелік прав, серед яких, - безперешкодний доступ на підприємства, установи і організації усіх форм власності для проведення перевірок, що відносяться до їх компетенції, і видача їх керівництву обов'язкових для виконання приписів про усунення порушень.

Інспекція має право зупиняти машини для перевірки технічного стану, забороняти їх експлуатацію, отримувати від громадян і посадовців документи і інформацію для вирішення питань своїй компетенції, складати протоколи про админправонарушениях, "пробивати" талони попереджень, позбавляти права управління машинами.

Вершиною нових прав слід визнати право викликати громадян для отримання усних і письмових пояснень у зв'язку з порушенням ними законодавства у сфері експлуатації машин

До машин змінами віднесені: трактори, самохідні шасі, самохідні сільськогосподарські, дорожно-будівельні і меліоративні машини, сільгосптехніка, інші механізми відповідно до Законом "Про дорожній рух"що беруть участь в русі на "вулично-дорожній мережі"

Закон набуде чинності з дня публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини