Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ висловилася відносно різночитань норм НПА, регулюючих видачу торгових патентів

30 липня 2010, 09:00
997
0
Реклама

Листом від 17 червня 2010 року № 7048/5/15-0116 ДПАУ висловила думка про різночитання норм НПА, регулюючих видачу торгових патентів.

У частини 4 ст. 3 Закони "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" встановлений перелік реквізитів, які повинна містити заявка на видачу торгового патентузокрема, до них відноситься довідка органу, що погодив місцезнаходження структурного підрозділу, з вказівкою цього місця.

У теж час Форма заявки на придбання торгового патентузатверджена постановою КМУ від 13 липня 1998 № 1077 включає ширший перелік відомостейчим передбачено законом. Зокрема, реквізити документів, що свідчать про право власності (оренда) або дозвіл на розміщення пунктів торгівлі, обмінних пунктів і так далі.

На думку ДПАУ, до законодавчого врегулювання цих різночитань, зледует застосовувати вимоги усіх існуючих в цій сфері НПА, включаючи і положення підзаконних актів, що розширюють норми Законуа у разі невиконання цих приписів, ДПС має право відмовити у видачі торгового патенту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини