Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний Закон про підвищення вимог до професійних учасників фондового ринку

26 липня 2010, 12:41
1111
0
Реклама

Президент підписав Закон № 2393 - VІ про внесення змін до деяких законів України відносно підвищення вимог до професійних учасників фондового ринку (законопроект  № 2540).

Зокрема, Закон "Про Національну депозитарну систему і особливості електронного звернення цінних паперів в Україні" доповнений положенням, згідно з яким розмір статутного капіталу депозитарію повинен складати не менше 15 мільйонів гривена розмір власного капіталу клірингового депозитарію повинен складати не менше 25 мільйонів гривен.

Передбачено, що банки, торговці цінними паперами або реєстратори за наявності ліцензії на здійснення депозитарної діяльності хранителя цінних паперів мають право бути хранителямиздійснювати за дорученням власника операції з цінними паперами, що депонують, і здійснювати іншу депозитарну діяльність, пов'язану із зверненням цінних паперів за винятком клірингу і розрахунків по договорах відносно цінних паперів. 

Для отримання ліцензії на здійснення депозитарної діяльності хранителя юридична особа повинна мати повністю сплачений грошовими коштами статутний капітал в розмірі не менше 7 мільйонів гривен. У законі визначено також, що розмір статутного капіталу реєстратора повинен складати не менше 100 тис. гривен.

Статтю 29 Закону "Про інститути спільного інвестування (пайові і корпоративні інвестиційні фонди)" доповнено нормою, згідно якої, розмір статутного капіталу компанії з управління активами повинен складати не менше 7 мільйонів гривен.

Закон набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини