Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон, реформуючий сферу будівництва

19 липня 2010, 16:14
2313
0
Реклама

Президентом підписаний Закон "Про внесення змін до деяких законів України відносно вдосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла"яким істотно змінюється порядок фінансування будівництва житла і спрощується порядок прийняття його в експлуатацію.

Завдяки Закону об'єкти житлового будівництвафінансування яких здійснюється за рахунок засобів фізичних і юридичних осіб, знову можуть бути об'єктом інвестиційної діяльності. Їх інвестування і фінансування можливо не лише через ФОН, ФФС, ИСИ і випуск цільових облігацій, але і за допомогою інших способів фінансування, визначених законами.

Фінансування будівництва житлової будівлі із залученням засобів фізосіб повинне здійснюватися виключно через одно фінансову установу. Крім того, документ зобов'язує здійснювати розрахунки фізосіб з управителями ФФС виключно у безготівковому розрахунку.

Відміняється обов'язкове страхування будівельно-монтажних робіт і майнових ризиків інвесторів. Крім того, змінений і механізм реалізації об'єктів будівництва, а також, детальніше врегулювали механізм оренди житла з правом викупу.

Детальніше про законопроект ЛІГА :ЗАКОН писала в матеріалі "Будівництво строгого режиму".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини