Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені гігієнічні вимоги до питної води

12 липня 2010, 14:53
1938
0
Реклама

Наказом Мінохоронздоров'я від 12 травня 2010 № 400 затверджені Державні санітарні норми і правила "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною".

Новим документом скасований ряд НПА, що діяли в цій сфері раніше. Нові вимоги підлягають виконанню органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями, незалежно від форм власності і підпорядкування, діяльність яких пов'язана з проектуванням, будівництвом і експлуатацією систем водопостачання, виробництвом і оборотом питних вод, наглядом і контролем у сфері водопостачання населення, і громадянами.

Вода питна - це вода, склад якої за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними, паразитологіям і радіаційним показниками відповідає вимогам держстандартів і санітарного законодавства, призначена для забезпечення фізіологічних, санітарно-гігієнічних, побутових і господарських потреб населенняа також для виробництва продукції, що вимагає використання питної води.

За словами Головного санітарного лікаря України Геннадія Рожковау документі уперше затверджені вимоги до фасованої питної води, яка до цього проводилася за технічними умовами і у зв'язку з відсутністю такого документу, практично не контролювалася, як з боку виробника, так і з боку санітарно-епідеміологічної служби. Також нові правила передбачають контроль питної води по сімдесяти шести показникам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини