Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада відкоригувала регуляторну політику, вказавши акти, у тому числі ДПАУ, які повинні прийматися за спеціальною процедурою

1 липня 2010, 17:14
1216
0
Реклама

Парламент прийняв (на основі законопроекту № 3277) Закон, що приводить ряд законодавчих актів у відповідність з Законом України "Про основи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" № 1160 - IV який вступить в силу з моменту публікації за умови підписання Президентом.

Зареєстрованим об'єднанням громадян і саморегулируемым організаціям (оцінювачів, об'єднань фінансових установ, кредитних спілок, професійних учасників фондового ринку), а також Аудиторській палаті надали право брати участь у здійсненні державної регуляторної політики відповідно до Закону № 1160 - IV. Така ж участь зробили одним з основних завдань організацій працедавців.

Документи, підготовлені в процесі регуляторної діяльності, віднесені до основних джерел інформації державних органів і органів місцевого і регіонального самоврядування (частина 2 ст. 21 "Про інформацію"). Інформація держорганів (і не лише у сфері регуляторної діяльності) може тепер доводитися до відома зацікавлених осіб шляхом публікації в Інтернеті на офіційних сторінках органів влади.

Згідно з ухваленим Законом нормативно-правові акти, регулюючі зовнішньоекономічну діяльність; розпорядження і рішення Антимонопольного комітетуйого админколлегии і територіальних админколлегий, нормативно-правові акти АМКУ і міжвідомчі акти з питань конкурентної політики, розвитку і захисту конкуренції і демонополізації економіки; нормативно-правові акти і методичні рекомендації ДПАУ з питань оподаткування; акти законодавства ГКЦБФР; нормативно-правові акти страховиків (у сфері державного соціального страхування); нормативно-правові акти НБУ; рішення національних комісій регулювання природних монополій; нормативно-правові акти Госфинуслуг, Фонду гарантування вкладів фізосіб; постанови Правління і рішення директора старанної дирекції Пенсійного фонду; рішення НКРС; рішення Нацради із телебачення і радіомовлення; акти КМУ розробляються, розглядаються, приймаються і оприлюдняться з урахуванням вимог Закону про основи державної регуляторної політики, якщо вони являються регуляторними актами.

Проте, і зараз усе регуляторні акти підлягають особливій процедурі їх прийняття.

З урахуванням вимог Закону № 1160 - IV повинен буде визначатися порядок внесення територіальними громадами ініціатив на розгляд місцевих рад, внесення пропозицій на розгляд сесій місцевих рад, а також плани роботи місцевих рад і заслуховування звітів про їх виконання. Вводиться і спеціальний річний звіт голів місцевих порад про здійснення радами державної регуляторної політики.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини