Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомзем змінив Інструкцію про складання, видачу, реєстрацію і зберігання держактів на землю

29 червня 2010, 15:32
2708
0
Реклама

Держкомзем наказом від 3 червня 2010 роки № 433 (який набуде чинності з дня офіційної публікації) вніс зміни в Інструкцію про порядок складання, видачі, реєстрації і зберігання державних актів на право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою і договорів оренди землі.

Зміни внесені для виконання постанови Вищого адміністративного суду України від 20.04.2010 р. № До-8025/09. Скасовані: пункт 1.4 (що встановлює, що державний акт на право власності (постійного користування) земельною ділянкою видається на підставі рішення КМУ, місцевих рад, Ради міністрів АРК, місцевих держадміністрацій); абзаци 3, 5, 6 пункту 1.16 (що містить перелік документів, що входять в поняття "Технічна документація для складання актів"), друга пропозиція пункту 2.14, пункти 3.1, 3.2, 3.10, перше і четверта пропозиція пункту 5.2 Інструкцій.

Серед іншого скасовані норми про видачу держактів на право власності (постійного користування) на земельну ділянку, а також про їх (і договорів оренди землі) державну реєстрацію структурними підрозділами Центру державного земельного кадастру при Держкомземі.

Також, згідно зі змінами, в новою редакції викладений згаданий пункт 2.14частина якого, як вказано вище, відміняється цим же наказом № 433. Проте, так звана нова редакція пункту повністю повторює нині чинну без яких-небудь відмінностей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини