Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомзем розробив норми встановлення меж земельних ділянок і межових знаків

22 червня 2010, 15:51
2181
0
Реклама

Держкомітет по земельних ресурсах наказом від 18 травня 2010 року № 376 ствердив Інструкцію про встановлення (відновленні) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) і їх закріпленні межовими знакамияка набуде чинності через місяць після офіційної публікації наказу.

Межові знаки, встановлені з метою закріплення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), до набуття чинності цього наказу, являються дійсними і підлягають заміні лише при добровільному зверненні власника (користувача) земельної ділянки.

Встановлення меж земельних ділянок по Інструкції відбуватиметься на підставі технічної документації по землеустрою. Для закріплення меж передбачені межові знаки трьох видів : металеві марки, конструкція - бетонний моноліт у формі усіченої чотиригранної піраміди і непластифікований полівінілхлоридний стовпчик.

Вибір межового знаку здійснюватиметься власником земельної ділянки з урахуванням місцевих кліматичних і физико-геологических умов. Кожен знак матиме номер, що не повторюється на території України, з десяти символів: арабських цифр і однієї букви українського алфавіту, четвертої по рахунку.

Встановлюються межові знаки у поворотних точках земельної ділянкиале не рідше, ніж через 200 метрів. Не встановлюються - в спільних поворотних точках пограничних ділянок, де вони вже раніше встановлені; там, де встановити їх неможливо; у випадку збіг меж з природними і штучними спорудами і рубежами (але лише за бажання власника).

Цікавий пункт 4.4 Інструкційщо передбачає відновлення меж земучастка (у разі неможливості виявлення дійсних його меж) по фактичному використаннюа якщо і останнє неможливо з'ясувати - виділення кожному однаковою за розміром частини спірної ділянки. Проте, такий спосіб відновлення повинен узгоджуватися з розмірами земельних ділянок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини