Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто підписує статут ТОВ, що утворилося з АТ

18 червня 2010, 13:39
2148
0
Реклама

Держкомпідприємництва листом № 7515 від 14 червня 2010 року роз'яснив порядок оформлення статуту ТОВ, створеного в результаті реорганізації акціонерного товариства шляхом перетворення.

Належна послідовність дій при перетворенні передбачена Положенням про порядок реєстрації випуску акцій і інформації про їх емісію під час реорганізації суспільств, затвердженим рішенням ГКЦБФР № 221 від 30.12.1998 р.

Спочатку загальними зборами АТ приймається рішення об реорганізації, потім передбачені підпунктами б) і в) пункту 6.2 Положень оцінка і викуп акцій у акціонерів і обмін акцій на письмові зобов'язання про видачу доль, і нарешті, прийняття засновницькими зборами створюваного ТОВ рішення про його створення, затвердження статуту, обрання органів управління і так далі

Зважаючи на сказане, а також положення ст. 8 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців"Держкомпідприємництва вважає, що статут ТОВ, що утворилося при перетворенні АТ, може бути підписаний особою, уповноваженим на це від імені засновницьких зборів ТОВщо має доручення, оформлене на підставі рішення ТОВ.

Закон, проте, має на увазі не уповноважених на що-небудь засновницькими зборами осіб, а осіб уповноважених брати участь в цих зборах від імені засновниківщо не зуміли прибути особисто і від їх же імені підписувати статут. Тобто статут ТОВ підписується або засновниками, або їх повноважними представниками.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини