Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснила порядок обкладення ПДВ продажу квитків через автостанції

16 червня 2010, 14:41
855
0
Реклама

Оподаткування на додану вартість операцій по реалізації (за дорученням перевізника) через автостанції квитків пасажирам стало предметом листи ДПАУ № 6699/5/17-0416 від 10 червня 2010 року.

ДПАУ роз'яснила, що послуги з перевезення осіб пасажирським транспортом (окрім таксомоторів) у межах населеного пункту, тарифи на які регулюються органами місцевого самоврядуванняне обкладаються на основі пункту 5.1.13 Закону про ПДВ цим податком.

У усіх інших випадках надання послуг з перевезення пасажирів базою обкладення ПДВ операцій з продажу квитків автостанціями являється вартість цих квитків. Утримуваний з пасажирів 20% -ный ПДВ автостанція зобов'язана внести до бюджету. Окремо отримувана автостанціями винагорода за надані послуги також обкладається ПДВ у загальному порядку.

Сума, що перераховується до бюджету, повинна дорівнювати різниці між загальною сумою ПДВ, отриманою у складі вартості квитків, і сумою податку, перерахованого перевізникові (платникові ПДВ)а також сумою податку на товари, отримані автостанцією для надання послуг з продажу квитків. Якщо перевізник не є платником - до бюджету йде різниця між отриманим по квитках ПДВ і сумою податку з придбаних (для надання послуг) товарів.

Цей порядок обкладення ПДВ не поширюється на суб'єктів підприємницької діяльності, що застосовують спрощену систему оподаткування (юрособ, платників єдиного податку по ставці 10% і фізосіб, - единоналожников) і ПДВ, що не є платниками.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини