Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент спростив митне оформлення транзитних контейнерних вантажів

1 червня 2010, 17:15
1271
0
Реклама

Верховна Рада внесла зміни в Закон України "Про транзит вантажів" (відносно митного оформлення). Відповідний законопроект був зареєстрований у ВР під номером 4270.

Закон встановлює, що декларування транзитних вантажівпереміщуваних морським і річковим транспортом, згідно з вимогами законодавства України, здійснюється за уявленням митним органам коносамента (ВІLL оf Lading) і вантажної митної декларації. На товари (окрім підакцизних), які переміщаються транзитом морським і річковим транспортом в контейнерах і при зберіганні залишаються у рамках одного пункту пропуску чи зони митного контролю морського порту, вантажна митна декларація не подається.

В цілому, нововведення спрямовані на впровадження в українських контейнерних портах системи "трансшипмента", тобто такого режиму транзиту вантажів в контейнерах, при якому митне оформлення відбувається без надання ГТД і без застосування заходів гарантування доставки. Детальніше - см ЛІГА :ЗАКОН "У українських портах введуть нову систему транзиту вантажів".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини