Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ухвалив Закон про держзакупівлі в президентській редакції

1 червня 2010, 13:49
2638
2
Реклама

Парламент ухвалив Закон про держзакупівлі (законопроект № 2263-1). Парламентарі підтримали усі пропозиції Президента України Віктора Януковича і Кабінету міністрів.

Закон встановлює правові і економічні основи здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за держзасоби. Метою Закону є створення конкурентного середовища у сфері держзакупівель, розвиток добросовісної конкуренціїзабезпечення раціонального і ефективного використання держзасобів і тому подібне

Законодавчим актом передбачені випадки, коли держзакупівлі регулюються спеціальним законодавством, а не цим Законом. Приміром, якщо предметом закупівлі є товари і послуги, пов'язані з виробництвом банкнотів і монеттовари, роботи і послуги, закупівля яких складає державну таємницю відповідно до Законом "Про державну таємницю" і інше.

У березні 2010 року Президент повернув для повторного розгляду ВР Закон "Про здійснення державних закупівель" Причиною тому стало невідповідність положень Закону зобов'язанням України перед Всесвітнім банком.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини