Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснила порядок оскарження штрафних (фінансових) санкцій

20 травня 2010, 14:40
757
0
Реклама

Узагальнювальним податковим роз'ясненням відносно застосування апеляційної процедури при адміністративному оскарженні платниками податків рішень (постанов) органів ДПС України, затвердженим наказом ДПАУ від 17 травня 2010 року № 341 роз'яснений порядок оскарження штрафних санкцій, накладених органом ДПС (окрім штрафів за податкові порушення і порушення у сфері ВЭД).

Рішення про застосування вказаних штрафних санкцій (окрім санкцій за порушення податкового законодавства і законодавства про ВЭД) оскаржиться в ДПА або ДПІ вищого рівня упродовж одного року з дня його прийняття, але не пізніше за один місяць з моменту відправки рішення про застосування таких санкцій платникові податків, якщо інший порядок не передбачений законодавчим актом, що встановлює штрафні санкції. У роз'ясненні вказані відповідні вищестоящі податкові органи, куди належить подавати скарги.

Термін дозволу скарги - тридцять днівале він може бути продовжений у разі потреби на термін, що не перевищує 45 днівпро що повідомляється платник податків. Якщо термін подачі скарги пропущений платником податків з поважних причин, він може бути відновлений податковим органом, уповноваженим розглядати скаргу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини