Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснила терміни оскаржень повідомлень-рішень

20 травня 2010, 14:08
597
0
Реклама

Узагальнювальним податковим роз'ясненням відносно застосування апеляційної процедури при адміністративному оскарженні платниками податків рішень (постанов) органів ДПС України, затвердженим наказом ДПАУ від 17 травня 2010 року № 341 дані роз'яснення відносно термінів оскарження податкових повідомлень-рішень.

Платник податків подає первинну скаргу впродовж 10 календарних днівщо йдуть за днем отримання повідомлення-рішення. Якщо податковий орган не задовольняє скаргу повністю або в частині, платник податків може в течію 10 календарних днівщо йдуть за днем отримання відповіді, подать повторну скаргу у вищестоящий орган. Якщо повторного оскарження не було, то процедура адміністративного оскарження закінчується через 10 календарних днів з дня, що йде за днем отримання рішення за первинною скаргою, ця дата вважається вдень узгодження податкового зобов'язання. Якщо сума податкового зобов'язання збільшується внаслідок админобжалования, то на цю суму спрямовується окреме повідомлення-рішення. Воно оскаржиться згідно з процедурою, встановленою ст. 5 Закону № 2181 при дотриманні десятиденного терміну, згідно п. 6.6 ст. 6 Закону № 2181.

Дата подачі скарги - день фактичної подачі. У разі відправки поштою - дата відправки, вказана поштовим відділенням у повідомленні про вручення і на конверті, а якщо немає такого повідомлення і відмітки на конверті - дата фактичного вступу скарги в орган ДПС. У разі відправки через кур'єрську службу - дата згідно з відбитком календарного штемпелявказана на квитанції про прийняття скарги платника податків кур'єрською службою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини