Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон, що міняє правила оподаткування дивідендів

17 травня 2010, 13:40
2378
2
Реклама

Президент підписав Законяким вносяться зміни в Закон "Про оподаткування прибутку підприємств" відносно правил оподаткування дивідендів.

Тепер в українське правове поле включені норми пункту "г" ст. 164 Всесвітні Податкові Кодекси, згідно з якими підприємство, що є материнською компанією і що володіє 20 і більше відсотками капіталу іншого (дочірнього) підприємства, веде окремий облік дивідендів, отриманих від дочірнього підприємства, і не включає їх у валовий дохід. Віднині вітчизняні компанії, що здійснюють контроль над резидентами і нерезидентами (окрім офшорних) і одержуючі від них дивіденди, не повинні включати суму дивідендів до складу валового доходу. Закон набуде чинності з моменту публікації.

Раніше прибутки, отримані у вигляді дивідендів від нерезидентів, підлягали оподаткуванню по загальній ставці - 25%. І тільки у разі, якщо вони були отримані з країни, з якою є договір про уникнення подвійного оподаткування, суми податків, утримані при виплаті дивідендів, враховувалися і на ці суми зменшувався розмір сплачуваного в Україні податку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини