Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблені норми мінімального складу екіпажа для українських судів

13 травня 2010, 14:36
543
0
Реклама

Минтранссвязи розробило проект Правил визначення мінімального складу екіпажапри якому допускається вихід судна у морі і на внутрішні водні шляхи.

Як повідомляє Минтранссвязи, це перший в Україні нормативно-правовий акт, що встановлює єдиний підхід до визначення мінімального складу екіпажа, при якому допускається вихід судна в морі і на внутрішні водні шляхи. Хоча міжнародне законодавство передбачає, що кожна держава повинна на законодавчому рівні встановлювати норми безпеки для зареєстрованих на його території судів, у тому числі, і норми відносно кваліфікації, тривалість робочого часу і комплектації екіпажа.

Проект Правил включає основні положення: принципи і критерії, які враховуються при визначенні мінімального складу екіпажа, порядок визначення мінімального безпечного складу екіпажа і видачі посвідчення. При цьому, в проекті закріплено, що мінімальний склад екіпажа встановлюється Минтранссвязи залежно від типу, району плавання і призначення судна.

Проект розроблений відповідно до вимог Кодексу торгового мореплавання України і Міжнародній Конвенції про охорону життя людини на морі 1974 року з поправками (СОЛАС - 74), Міжнародній Конвенції про підготовку і дипломування моряків і несення вахти 1978 року (ПДНВ - 78).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини