Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ планує повністю контролювати виявлене нею безхазяйне майно

12 травня 2010, 16:20
1560
3
Реклама

ДПАУ розробила проект Порядку взаємодії між підрозділами в час роботи з безхазяйними речами чи майном, що переходить у власність держави. Мета прийняття Порядку - встановлення єдиного механізму виявлення, обліку, оцінки, зберігання і розпорядження безхазяйним майном.

У разі виявлення або вилучення майна, у якого немає власника або власник якого невідомий, керівник податкового підрозділу зобов'язаний не пізніше за 15-денний термін повідомити про це посадовець, відповідальний за роботу підрозділів погашення прострочених податкових зобов'язань. Саме ці підрозділи визначені в проекті як основні "опікуни" безхазяйного майна.

Проект передбачає, що безхазяйне майно на основі акту опису і попередньої оцінки ставиться на облік підрозділом погашення прострочених податкових зобов'язань. А попередню оцінку майна проводитиме комісія в складі не менше трьох чоловік, включаючи представників підрозділу, що вилучив безхазяйне майно, або що зберігає його.

Безхазяйне майно, поставлене на облік і перебуваюче на зберіганні у відповідальних суб'єктів госпдіяльності, згідно з проектом, буде знаходиться під постійним контролем податкових органів і може бути передане у власність держави або повернено власниковіу разі надання їм відповідних підтверджувальних документів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини