Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновані чергові зміни до Закону про інвестиції

5 травня 2010, 14:22
968
0
Реклама

Народним депутатом від БЮТ Сергієм Терехиным у ВР внесений законопроект № 6363яким пропонується внести зміни Закон "Про режим іноземного інвестування".

Головною зміною, яку пропонується впровадити, є встановлення обов'язковій реєстрації тільки для інвестицій, внесених урядами іноземних держав чи іноземними державними установами, а для усіх інших інвестицій - відмінити державну реєстрацію. Крім того, Кабмін має бути наділений можливістю встановлення підстав для відмови в реєстрації іноземних інвестицій у випадках, коли в результаті інвестиції виникають стосунки контролю над резидентами України.

Крім того, пропонується встановити, що з 1 січня 2012 року зміни в кредитні договори вноситимуться виключно за згодою сторін. Зміна процентних ставока також термінів і способу нарахування відсотків у односторонньому порядку забороняється. Також встановлюється, що позичальник має право достроково погасити заборгованість по кредиту без сплати яких-небудь штрафних санкцій або комісії, за винятком ряду випадків, передбачених цим законопроектом.

При цьому варто нагадати, що 27 квітня парламент прийняв в цілому як закон проект № 6122що міняє правила залучення іноземних кредитів і стимулюючий вступ іноземних інвестицій, яким відмінив обов'язкову держреєстрацію інвестицій. На сьогодні документ ще не підписаний Президентом. Детальніше - в матеріалі "Парламент дозволив інвестиції в інвалюті, коригування кредитних договорів з нерезидентами і не лише це."..

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини