Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

50 % квота на українську музику може бути скасована

28 квітня 2010, 11:32
330
0
Реклама

У Верховній Раді днями зареєстрований законопроект № 6342що припускає відміну обов'язкової 50-процентної квоти на трансляцію музичних творів українських авторів в ефірі телі- і радіостанцій. На думку автора законопроекту, нардепа від Партії Регіонів Олени Бондаренкоу українських архівах недостатньо музики для того, щоб наполовину заповнити ефір. Також в пояснювальній записці до проекту вказано, що із-за існуючої квоти "аудиторія не отримує різноманітної інформації".

У Комітеті ВР з питань культури і духовності законопроект розцінюють як черговий крок нової влади до втрати державності і знищенню українського інформаційного простору. Віце-президент радіогрупи "Українського Медіа Холдингу" Валентин Резниченко вважає, що зміни актуальні лише для деяких радіостанцій: "При заповненні ефіру радіостанції "Ретро ФМ" ми не змогли знайти записів українських виконавців в хорошій якості навіть в національних архівах. А для радіостанцій рок-направлений питання квоти коштує не так гостро".

На сьогодні, згідно ч. 1 ст.9 Закону "Про телебачення і радіомовлення"у загальному об'ємі мовлення кожної ТРО не менше 50 % повинен складати національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів і виконавців. У 2009 році Національний радий з питань телебачення і радіомовлення України звертав увагу керівників телекомпаній, які здійснюють загальнонаціональне мовлення, на негативну тенденцію до зменшення україномовного продукту в ефірі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини