Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Узаконені множинність опозицій і заборона вимагати присутності Президента у ВР

27 квітня 2010, 15:05
477
0
Реклама

Парламент прийняв в цілому Закон про внесення змін до Регламент Верховної Ради відносно діяльності парламентської опозиції.

Згідно з нововведеннями, фракції, що прийняли рішення про опозиційність і заявили про це на пленарному засіданні парламенту, можуть приймати рішення створенні опозиційного об'єднання депутатських фракцій. У представника опозиції як і раніше є право виступати в парламенті при розгляді певного круга питань, тільки тепер тривалість такого виступу не може перевищувати 3 хвилинитоді як раніше він міг говорити цілих 5 хвилин.

Депутати, що не визначилися з фракцією, згідно з новоприйнятими змінами, можуть об'єднуватися в Депутатську групу позафракційних. Така група (у кількості 15 і більше осіб) отримує право на участь в засіданнях погоджувальної ради з правом ствердного голосу, на подачу пропозицій по кількісному і персональному складу парламентських комісій.

Ще одна важлива деталь нововведень - депутати заборонили самі собі запрошувати або вимагати присутності на пленарних засіданнях Президента України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини