Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: для видачі торгового патенту однієї заявки мало

26 квітня 2010, 16:53
918
1
Реклама

ДПАУ рахує (см лист № 228/6/15-0116)що податковий орган має право відмовити у видачі торгового патенту, при невиконанні підзаконного нормативного акту - постанови КМУ "Про затвердження Положення про виготовлення, зберігання і реалізацію торгових патентів" № 1077 від 13 липня 1998 року - що входить в протиріччя із законом.

Згадана постанова передбачає в якості обов'язкових для отримання патенту ширший перелік відомостейніж вказаний для таких цілей законом - частиною 2 ст. 2 Закони "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" .

Закон передбачає подачу однієї заявки на видачу патенту, обумовлюючи її зміст в цій статті. Причому їм спеціально підкреслено, що висунення яких-небудь інших умов є незаконним. Проте, що має нижчу юридичну силу вказана постанова КМУ вимагає вказати в заявці додаткові дані: реквізити документів, що підтверджують право власності (оренда) або дозвіл на розміщення пунктів торгівлі, обмінних пунктів і так далі

Цікава аргументація, згідно якої ДПАУ віддала перевага постанові, а не закону: виявляється, ще в одному підзаконному акті авторства самій ДПАУ (наказі № 107 від 13 березня 1998 року) закріплений обов'язок посадовців податкової служби при видачі патенту звіряти вид підприємницької діяльностівказаний в заявці, з наявністю документу, що підтверджує право на таку діяльність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини