Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про особливості "цивільної" реєстрації колишніх авто Міноборони

26 квітня 2010, 13:14
493
0
Реклама

ДПАУ в Узагальнювальному податковому роз'ясненні, затвердженому наказом № 268 від 20 квітня 2010 рокупредставила свій погляд на порядок сплати податку при переказі транспортних коштів, закріплених за військовими частинами, військовими учбовими закладами, установами і організаціями Збройних Сил України з військового обліку на державний у органах ДАІ.

Податок з власників транспортних засобів платиться по-різному залежно від того, чи являється першою реєстрація транспортного засобу. Відповідно до ст. 5 Закону № 1963 "Про податок з власників транспортних засобів і інших самохідних машин і механізмів" при придбанні транспортного засобу юридичною особою податок на нього сплачується перед реєстрацією за місяці, що залишилися до кінця року.

Транспортні засоби, що проходять першу реєстрацію, становлять виняток з цього правила. Податок на них також платиться перед першою реєстрацією, а розрахунок суми податку (по ставках, визначених ст. 3 Закони) впродовж 10 днів після реєстрації обов'язково подається в податковий орган.

Оскільки під першою реєстрацією розуміється та, що проводиться уперше відносно певного транспортного засобу реєстрація його на території України уповноваженими державними органами (не обов'язково при цьому - ДАІ)то зареєстровані раніше Військовою автомобільною інспекцією Міноборони транспортні засоби при наступній їх реєстрації в ДАІ обкладаються як що проходять реєстрацію (перереєстрацію)але не уперше реєстровані.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини