Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про те, що Кабмін запланував для розвитку промисловості

21 квітня 2010, 16:00
489
0
Реклама

Розвитку реального сектора економіки присвячений окремий розділ Державної цільової програми економічного і соціального розвитку України на 2010 рікприйнятій в першому читанні ВР 15 квітня.

По-перше, йдеться про підвищення енергоефективності і збільшенні використання альтернативних джерел енергії. Планується, що енергоємність ВВП зменшиться на 3,3 %, а частина джерел енергії, що відновлюються, в енергобалансі України збільшиться до 2,4 %. Крім того, плануються заходи по розвитку ядерної енергетики, а також модернізації устаткування діючих АЕС, підвищення безпеки газотранспортної системи, розвитку вуглевидобувної галузі.

По-друге, йдеться о розвитку галузей промисловості. В цілому, планується зменшити залежність внутрішнього ринку від імпортної і збільшити конкурентоспроможність вітчизняної продукції. Планується реформування вітчизняного законодавства і приведення його у відповідність з міжнародними нормами. Крім того, окремі заходи передбачені для лісозаготівельної промисловості, химпрома, оборонно-промислового комплексу, ГМК, машинобудування. Спеціальні підрозділи присвячені розвитку АПК, транспортній промисловості, науково-технічній і інноваційній політиці.

Для досягнення поставлених цілей передбачена розробка і прийняття комплексу нормативних актів з кожного програмного питання. Говорити про конкретні заходи, зроблені урядом для досягнення поставлених цілей, можна буде тільки після прийняття цих актів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини