Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати вирішили нагадати Президентові і Кабміну про національні інтереси

21 квітня 2010, 12:34
529
1
Реклама

Проект постанови ВР "Про забезпечення захисту національних інтересів Президентом України і Кабінетом Міністрів України при проведенні переговорів з Російською Федерацією" зареєстрований у ВР під № 6324. Автором проекту є народний депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк.

У документі говориться, що Президентові і Кабміну при проведенні будь-яких переговорів з Росією (у тому числі з газового питання, будівництва атомних станцій, наданні кредитів) необхідно виходити з Конституціїі зокрема вказується, що міжнародні договори підлягають ратифікації ВР (п. 32 ч. 1 ст. 85 Конституцій). Також вказується, що в результаті переговорів ціна на газ не повинна перевищувати 220 доларів США за 1000 метрів кубічних, а ціна на транзит газу по території України має бути не менше 3,4 доларів США за 1000 кубометрів.

Крім того, пропонується взяти до уваги, що, згідно ч. 7 ст. 17, ст. 156 і п. 14 Перехідних положень Конституціїзміна порядку тимчасового перебування ЧФ РФ в Україні можливо тільки після внесення змін до Конституціїщо підлягають твердженню на всеукраїнському референдумі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини