Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонують внести зміни до Закону про ПДВ відносно права на бюджетне відшкодування

19 квітня 2010, 15:26
1302
1
Реклама

Законопроект про внесення змін до Закон "Про податок на додану вартість" розроблений народними депутатами від БЮТ Володимиром Каплиенко і Геннадієм Задирко. Проект зареєстрований у ВР під № 6304.

Зокрема, пропонується внести зміни абзац 5 п. 9.8 ст. 9 Закону і надати право на отримання відшкодування ПДВ не лише тим платникам податків, які мають право на бюджетне відшкодування, але і тим, які мають податковий кредитнезалежно від того, чи залишається особа платником податку на дату відшкодування або ні. У діючій редакції відшкодувати ПДВ можуть тільки суб'єкти, що мають право на бюджетне відшкодування. Ті ж, хто перестає бути платником податків ПДВ і має податковий кредит, такого права не мають.

Крім того, пропонується виключити з п. 9.8 ст. 9 Закону останній абзацзгідно з яким платник податків, якщо у нього на день анулювання реєстрації знаходяться товарні залишки чи основні фонди, відносно яких нарахований податковий кредит, зобов'язаний визнати умовний продаж за звичайними цінами і нарахувати податкове зобов'язання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини