Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні може з'явитись ще один рід військ

Реклама

В Силах оборони України обговорили питання створення Кіберсил у структурі Збройних Сил України. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Проєкт Концепції створення Кіберсил, як окремого роду сил Збройних Сил України обговорили представники Сил оборони України, народні депутати - представники Комітету Верховної Ради України з питань безпеки, оборони та розвідки, й експерти. Робоча зустріч відбулася під головуванням начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Анатолія Баргилевича.

Зазначається, що це дозволить значно посилити спроможності українського війська, забезпечить ефективне планування та реалізацію повного спектру завдань в кіберпросторі, що, на рівні із суходолом, морем, повітрям та космосом, визнаний окремим операційним доменом.

"Учасники засідання розглянули основні положення проєкту Концепції з урахуванням досвіду створення та функціонування Кібервійськ провідних країн світу.

Окрім того, проаналізували досвід застосування Збройних Сил України та інших складових Сил оборони України у кіберпросторі в ході відсічі повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України, визначили основні завдання та функції Кіберсил відповідно до розподілу повноважень між складовими сектору безпеки і оборони щодо дій у кіберпросторі", - йдеться в повідомленні.

Як просто відстежувати зміни воєнного стану? Дізнаватись зміни в питаннях бронювання, військового обліку на підприємстві, перевірок ТЦК? З новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Читайте також: Реформа МСЕК: які заходи запланував МОЗ на виконання рішення РНБО і що вже зроблено

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини