Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес просить продовжити чинні бронювання на період аудиту: Європейська Бізнес Асоціація

Реклама

Європейська Бізнес Асоціація зауважує, що 20 жовтня була зупинена процедура електронного бронювання критичного персоналу компаній через портал Дія. Також, за наявною інформацією, Міністерство економіки призупинило процес видачі наказів про бронювання для тих підприємств, які подавались через паперовий варіант процедури.

Ще раніше було прийняте протокольне урядове рішення про проведення так званого аудиту підприємств, критично важливих для економіки та життєдіяльності населення в особливий період, і про призупинення видачі наказів про надання статусу критично важливого підприємства щонайменше до 15 листопада цього року.

Європейська Бізнес Асоціація зазначає, що бізнес надзвичайно стурбований поточним станом справ, зокрема відсутністю офіційної комунікації з боку органів влади. «Наразі бізнес, який є основним джерелом коштів на оборону держави, не розуміє, як відбуватиметься процедура бронювання та як планувати надалі операційну діяльність. Окрім деструктивного впливу на бізнес всередині країни, дана ситуація створює негативні сигнали для наших міжнародних партнерів, інвесторів та замовників. Раптове підняття податків для білого бізнесу, а тепер - «перерва» у бронюванні співробітників підриває впевненість іноземних партнерів у здатності українського бізнесу виконати умови договору, що ставить під загрозу подальші замовлення та співпрацю», йдеться в повідомленні Європейської Бізнес Асоціації.

ЄБА також підкреслює, що виникають питання щодо легітимності призупинення процедури бронювання для проведення аудиту, оскільки ані профільним Законом «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», ані вищезгаданим рішенням Уряду вона не передбачена.

Як можливе тимчасове рішення цієї ситуації бізнес пропонує розглянути можливість автоматично продовжити дію чинних бронювань у Реєстрі «Оберіг» на 60 календарних днів для всіх критичних співробітників компаній, у яких бронювання закінчуються протягом дії цього «аудиту» -+3 доби (оскільки Дія розглядає заявки до 72 годин), тобто з 17 жовтня по 18 листопада.

Як просто відстежувати зміни воєнного стану? Дізнаватись зміни в питаннях бронювання, військового обліку на підприємстві, перевірок ТЦК? З новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини