Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив порядок фото- та відеофіксації перевірок на підприємствах хімічної промисловості

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив Порядок фіксації заходів державного нагляду (контролю) у сфері забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією.

Відповідне рішення ухвалено на урядовому засіданні 11 жовтня.

У Міндовкілля поінформували, що документ розроблено для виконання положень євроінтеграційного рамкового Закону «Про забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією», прийнятого в грудні 2022 року.

Зазначається, що Порядок дасть змогу інспекторам Держекоінспекції ефективно та повною мірою реалізовувати свої повноваження щодо фіксації заходів нагляду (контролю).

Згідно із затвердженим Порядком під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) на підприємствах хімічної промисловості інспектори зможуть використовувати портативні відеореєстратори, фото- та відеокамери, безпілотники, інші прилади. Зокрема, вони фіксуватимуть процес перевірки, виявлені правопорушення та їх наслідки.

Відзнятий матеріал зберігатиметься упродовж 120 діб. У разі використання його у межах адміністративних, кримінальних чи дисциплінарних проваджень - до завершення таких справ. Строк зберігання також може бути продовжено з урахуванням термінів оскарження підприємством рішення органів державного нагляду (контролю).

За матеріалами Урядового порталу

Практичні матеріали із чіткими послідовностями дій: Мистецтво оборони, Алгоритми дій, База податкових знань. Замовте презентацію комплексного рішення LIGA360 для контролю інформаційних ризиків та ухвалення рішень і відкрийте більше можливостей.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини