Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон щодо удосконалення механізму забезпечення землями сил оборони

Реклама

20 вересня 2024 року Володимир Зеленський підписав Закон № 3948-IX (проєкт № 11335) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізму забезпечення землями сил оборони».

Про це інформує Комітет ВР з питань аграрної та земельної політики.

Документ набрав чинності 21 вересня.

Ухвалений акт створює правові основи для спрощення процедури зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законодавства України.

Відповідні зміни внесено до Земельного кодексу, законів «Про Державний земельний кадастр», «Про використання земель оборони», якими спрощується процедура зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок з метою їх використання для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законодавства України. При цьому передбачено їх звільнення від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва.

За матеріалами пресслужби Апарату Верховної Ради

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини