Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій

Реклама

Сьогодні, 23 серпня 2024 року набув чинності Закон № 3894-IX "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій".

Раніше ми писали, що 20 серпня Верховна Рада прийняла в цілому доопрацьований законопроєкт №8371 щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій, зокрема пов'язаних з рф (так званий "Закон про заборону московської церкви").
"Закон набирає чинності через 30 днів з дня його опублікування. Але окрім одного пункту - згідно нього громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв'язки з РПЦ", - зазначив нардеп Ярослав Железняк.
Зокрема, Законом визначено, що на території україни заборонена діяльність іноземних релігійних організацій, які відповідають одночасно таким критеріям:

1) знаходяться (керівний центр яких знаходиться) в державі, яка визнана такою, що здійснила або здійснює збройну агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України;

2) прямо або опосередковано (в тому числі через публічні виступи керівників або інших органів управління) підтримують збройну агресію проти України.

Читайте також: Альтернативна (невійськова) служба під час мобілізації

Про бронювання і військовий облік у практичній площині - дізнавайтесь у новій LIGA360. Свіжа аналітика, практика правозастосування, судова практика та роз?яснення держорганів на одній платформі. Замовте презентацію менеджера прямо сьогодні. 

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини