Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє порядок подання інформації щодо рішень про встановлення податкових пільг із сплати плати за землю та податку на нерухоме майно

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив Порядок подання інформації щодо рішень про встановлення податкових пільг із сплати плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності) та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Відповідна урядова постанова від 3 вересня 2024 року № 1007 набрала чинності 6 вересня.

Порядок, затверджений відповідно до пункту 12.3 статті 12 Податкового кодексу, визначає процедуру подання інформації щодо рішень про встановлення податкових пільг із сплати плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності) та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для фізичних та юридичних осіб, прийнятих на підставі рішення органів, зазначених у частині третій статті 33 Кодексу цивільного захисту (крім керівників суб'єктів господарювання), про обов'язкову евакуацію населення.

Сільські, селищні, міські ради та військові адміністрації чи військово-цивільні адміністрації щокварталу у 15-денний строк після закінчення податкового (звітного) кварталу подають контролюючим органам за місцезнаходженням земельних ділянок, земельних часток (паїв), об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості станом на перше число відповідного кварталу інформацію щодо рішень за формою згідно з додатком до Порядку.

Інформація щодо рішень згідно з додатком подається стосовно кожного прийнятого у податковому (звітному) кварталі рішення, змін, внесених до таких рішень, та скасування відповідних рішень.

У разі коли сільськими, селищними, міськими радами та військовими адміністраціями чи військово-цивільними адміністраціями встановлено, що раніше подана інформація (за минулі податкові (звітні) квартали або за поточний податковий (звітний) квартал) подана контролюючому органу не в повному обсязі або містить помилки, подається уточнена інформація за відповідний податковий (звітний) квартал з позначкою щодо помилки у графі "Примітка" у рядку, в якому виявлено помилку.

Інформація щодо рішень подається засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів "Про електронні документи та електронний документообіг" і "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги".

SMS-Маяк - надійна допомога бізнесу в захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини