Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін підтримав посилення санкційного законодавства у сфері використання програмних продуктів

Реклама

16 серпня Кабінет Міністрів підтримав законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про санкції» щодо заборони використання програмних продуктів та доступу до електронних інформаційних ресурсів».

Документ передбачає введення нових видів санкцій, спрямованих на протидію кіберзагрозам та захист національних інтересів, інформує пресслужба Держспецзв'язку.

Законопроєкт передбачає заборону поширення та використання юридичними особами програмних продуктів, які:

  • створені фізичними чи юридичними особами з іноземних держав, до яких застосовано санкції;

  • створені юрособами, частка у статутному капіталі яких перебуває у власності таких держав;

  • створені юрособами, які перебувають під контролем іноземних юридичних чи фізичних осіб, які здійснюють терористичну діяльність;

  • створені з використанням вихідного або об'єктного коду програмних продуктів, що підпадають під санкції;

  • розроблені особами, які підпадають під санкції, незалежно від країни їхнього походження.

Законопроєкт також передбачає заборону доступу до електронних інформаційних ресурсів в Інтернеті, які належать або контролюються особами чи організаціями, щодо яких застосовано санкції. Це стосується вебсайтів, вебсторінок, електронних комунікаційних мереж та інформаційно-комунікаційних систем.

Новий контрагент - нові ризики для бізнесу. Переконайтеся, що ваші партнери не мають прихованих міжнародних зв'язків, токсичних зв'язків з рф/рб та судових справ. Замовте презентацію інноваційних можливостей LIGA360.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини