Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сервіс щодо подання заявок до міжнародного Реєстру збитків у Дії відтепер доступний для всіх власників зруйнованого житла

Реклама

Сервіс у Дії щодо подання заявок до міжнародного Реєстру збитків відтепер доступний для всіх власників зруйнованого житла. Тепер всі українці, чиє житло пошкоджено чи знищено внаслідок російської агресії, можуть подати заяви до міжнародного Реєстру збитків.

Це стане підґрунтям для майбутніх репарацій, які держава-агресор має заплатити за всі руйнування, роз'яснило Міністерство юстиції.

Сервіс на порталі Дія доступний для всіх українців, чиє житло було пошкоджене чи знищене, зокрема, для тих, у кого:

  • право власності не зареєстроване в Реєстрі речових прав;

  • немає акта про пошкоджене майно від місцевої влади й не подавались на програму єВідновлення;

  • оселя на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій.

У Мін'юсті нагадали, що раніше для подання Заяви про відшкодування збитків необхідна була реєстрація житла в Держреєстрі речових прав та наявність Акта комісійного обстеження в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна. Це ускладнювало процедуру, адже багато громадян не мали змоги зареєструвати права через втрату документів або ще не встигли отримати акт обстеження від комісії.

Кожен, у кого житло зазнало руйнувань, може подати заяву на відшкодування. Мова про нерухомість, яка починаючи з 24 лютого 2022 року знаходиться на території України, включно з тимчасово окупованими територіями та півостровом Крим.

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв'язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини